social.stefan-muenz.de

Search

Items tagged with: architecture

Bild/Foto
Bild/Foto
#fotografía #photography #curiosidades #curiosities #arquitectura #architecture

En la Universidad Técnica de Munich, hay toboganes gigantes en los que puede descender rápidamente desde el quinto piso al primero.
 

2HIEN house in Vietnam built using tiles salvaged from the owners' previous home


Bild/Foto




Vietnamese studio CTA has unveiled a house clad with scallop tiles, which were preserved by the owners when their old home was pulled down.

CTA, short for Creative Architects, designed the two-storey 2HIEN house for a family of four living in Tay Ninh, a provincial city in the south of the county.


Scallop tiles clad the exterior and interior walls

The building was designed to respect the family's memories of their old home and allow their traditions to continue into the future.

"The home would be interesting on its own if it was built from the stories of the people living in it," said CTA, which is led by architects Bui The Long, Vo The Duy and Nguyen Thi Xuan Thanh, and entrepreneur Mai Huu Tin.


The owners salvaged these tiles when their previous home was dismantled

The most visual of these memory elements are the scallop, or "fish scale", tiles that clad large sections of the facade and roof, as well as walls within the house.

Not only do these clay tiles bring a feeling of familiarity for the owners and their two daughters, but they also help to reduce the amount of new materials needed for the construction. This has both environmental and cost benefits.


The motif is repeated in metal railings covering a window

"The recycled, old, fish-scale tiles have brought a colour of time, giving us a sense of rustic and intimacy that a new tile colour could hardly provide," said the studio.

The motif is also repeated, in metal railings that cover one of the interior windows, and in perforated openings in the entrance gate.


The first-floor bedrooms have veranda-style balconies

Another important reference to the family's history is the integration of outdoor living spaces into the design.

As the house occupies just the middle portion of its long and thin plot, there are framed garden spaces at both the front and back. In addition, the arrangement of the interior creates the feeling of an open-air courtyard at the centre of the house.


A glass roof creates a courtyard feel in the centre of the house

This is because the centre of the building is a double-height space, topped by a glazed roof. On either side, the two first-floor bedrooms are designed like little buildings of their own, with a connecting bridge and veranda-style balconies overlooking the level below.

"The veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, but also a place where children sit and wait for their grandmother's cakes coming back from the market, where mothers pick up vegetables or the family gather to pack cakes for Tet holiday in Viet Nam," said the project team.


A kitchen and dining space is located on the ground floor

"In this house in Tay Ninh, apart from two awnings arranged at the front and back of the house, there are also two other verandas inside the house, creating emotions for this particular space," they added.

The simple layout of the ground floor enhances this feeling of openness. There are two main spaces – a living room, and kitchen and dining area – but they are divided by a change in level rather than by walls.


A separate shelter can be found in the rear garden

CTA formed in 2014 and have since completed a handful of residential projects. Among them is Wall House, a family residence with walls made from a highly irregular arrangement of perforated bricks.

These same bricks feature in 2HIEN, forming the side walls of the building, although here they don't make as much of a statement. Yet the building still stands out, mainly because it is significantly taller than the single-storey buildings that surround it.


The front gate is punctured with scallop-shaped openings

The owners take full advantage of the garden space they gain, as a result of the building's smaller footprint.

"The rest of the land is used for gardening," said the studio. "It is both landscape and a space for friends gathering, where the husband takes care of trees, his wife grows vegetables, and the children play."

Other recent homes in Vietnam on Dezeen include a small home in Ho Chi Minh City wrapped in glass bricks and a cube-shaped house topped with a plantable roof.

Photography is by Hiroyuki Oki.
Project credits

Design: CTA
Construction: Hong Phuc Co, Huynh Anh
Suppliers: TOTO Sanitary, Viet Nhat Glass, Xingfa Aluminium Profiles Doors and Windows, Philips Lighting, Daikin Air Conditioning Solutions, Ha Tien Cement

The post 2HIEN house in Vietnam built using tiles salvaged from the owners' previous home appeared first on Dezeen.

#residential #all #architecture #instagram #houses #tiles #vietnam #vietnamesehouses
posted by pod_feeder_v2
 

2HIEN house in Vietnam built using tiles salvaged from the owners' previous home


Bild/Foto




Vietnamese studio CTA has unveiled a house clad with scallop tiles, which were preserved by the owners when their old home was pulled down.

CTA, short for Creative Architects, designed the two-storey 2HIEN house for a family of four living in Tay Ninh, a provincial city in the south of the county.


Scallop tiles clad the exterior and interior walls

The building was designed to respect the family's memories of their old home and allow their traditions to continue into the future.

"The home would be interesting on its own if it was built from the stories of the people living in it," said CTA, which is led by architects Bui The Long, Vo The Duy and Nguyen Thi Xuan Thanh, and entrepreneur Mai Huu Tin.


The owners salvaged these tiles when their previous home was dismantled

The most visual of these memory elements are the scallop, or "fish scale", tiles that clad large sections of the facade and roof, as well as walls within the house.

Not only do these clay tiles bring a feeling of familiarity for the owners and their two daughters, but they also help to reduce the amount of new materials needed for the construction. This has both environmental and cost benefits.


The motif is repeated in metal railings covering a window

"The recycled, old, fish-scale tiles have brought a colour of time, giving us a sense of rustic and intimacy that a new tile colour could hardly provide," said the studio.

The motif is also repeated, in metal railings that cover one of the interior windows, and in perforated openings in the entrance gate.


The first-floor bedrooms have veranda-style balconies

Another important reference to the family's history is the integration of outdoor living spaces into the design.

As the house occupies just the middle portion of its long and thin plot, there are framed garden spaces at both the front and back. In addition, the arrangement of the interior creates the feeling of an open-air courtyard at the centre of the house.


A glass roof creates a courtyard feel in the centre of the house

This is because the centre of the building is a double-height space, topped by a glazed roof. On either side, the two first-floor bedrooms are designed like little buildings of their own, with a connecting bridge and veranda-style balconies overlooking the level below.

"The veranda is not only a transition space between inside and outside of the house, but also a place where children sit and wait for their grandmother's cakes coming back from the market, where mothers pick up vegetables or the family gather to pack cakes for Tet holiday in Viet Nam," said the project team.


A kitchen and dining space is located on the ground floor

"In this house in Tay Ninh, apart from two awnings arranged at the front and back of the house, there are also two other verandas inside the house, creating emotions for this particular space," they added.

The simple layout of the ground floor enhances this feeling of openness. There are two main spaces – a living room, and kitchen and dining area – but they are divided by a change in level rather than by walls.


A separate shelter can be found in the rear garden

CTA formed in 2014 and have since completed a handful of residential projects. Among them is Wall House, a family residence with walls made from a highly irregular arrangement of perforated bricks.

These same bricks feature in 2HIEN, forming the side walls of the building, although here they don't make as much of a statement. Yet the building still stands out, mainly because it is significantly taller than the single-storey buildings that surround it.


The front gate is punctured with scallop-shaped openings

The owners take full advantage of the garden space they gain, as a result of the building's smaller footprint.

"The rest of the land is used for gardening," said the studio. "It is both landscape and a space for friends gathering, where the husband takes care of trees, his wife grows vegetables, and the children play."

Other recent homes in Vietnam on Dezeen include a small home in Ho Chi Minh City wrapped in glass bricks and a cube-shaped house topped with a plantable roof.

Photography is by Hiroyuki Oki.
Project credits

Design: CTA
Construction: Hong Phuc Co, Huynh Anh
Suppliers: TOTO Sanitary, Viet Nhat Glass, Xingfa Aluminium Profiles Doors and Windows, Philips Lighting, Daikin Air Conditioning Solutions, Ha Tien Cement

The post 2HIEN house in Vietnam built using tiles salvaged from the owners' previous home appeared first on Dezeen.

#residential #all #architecture #instagram #houses #tiles #vietnam #vietnamesehouses
posted by pod_feeder_v2
 
The thingybob ui fail ated my article. Not typering it again. >_<

### Save Berlin: How IBA 1987 saved Berlin

Anyhow, I was around when what the article describes happened.

#berlin #architecture
But the biggest failure was the whole system of post-war urban planning. Designers realized that replacing small-scale city fabric with forests of apartment towers was killing Europe’s cities.

In 1979, Berlin’s city planners launched IBA, with the ambitious goal of solving all these problems. The focus was housing. There were two parts: IBA Neubau would fill empty lots with new buildings by an international team of architects; IBA Altbau would fix up the neglected pre-war buildings in between.

Bombed-out neighborhoods would be made whole again. One key concept developed by German architect Josef Paul Kleihues for IBA 1987 was “Critical Reconstruction” – basically, new buildings would fit in with the old.
 



THE pressures of modern life mean that most of us have probably dreamt at one time or another of fleeing to the hills. But real-life caveman Angelo Mastropietro has made his hermit dream a reality - by spending over £160,000 turning a 700-year-old cave, carved into 250 million year old sandstone cliffs in the the Wyre Forest, into his dream home. The 38-year-old, originally from Worcestershire, was living a high-flying life as the head of a successful recruitment company in Australia when he was diagnosed with multiple sclerosis in 2007. The condition led to him being temporarily paralysed - and inspired him to seek a simpler life.

For more information on the Rockhouse, including rental queries, visit http://www.therockhouseretreat.co.uk
#cave #caveman #building #rocks #dream #sandstone #Worcestershire #UK #architecture #adventure #nature
 



THE pressures of modern life mean that most of us have probably dreamt at one time or another of fleeing to the hills. But real-life caveman Angelo Mastropietro has made his hermit dream a reality - by spending over £160,000 turning a 700-year-old cave, carved into 250 million year old sandstone cliffs in the the Wyre Forest, into his dream home. The 38-year-old, originally from Worcestershire, was living a high-flying life as the head of a successful recruitment company in Australia when he was diagnosed with multiple sclerosis in 2007. The condition led to him being temporarily paralysed - and inspired him to seek a simpler life.

For more information on the Rockhouse, including rental queries, visit http://www.therockhouseretreat.co.uk
#cave #caveman #building #rocks #dream #sandstone #Worcestershire #UK #architecture #adventure #nature
 
Convent Of La Tourette has been washed into one of my inboxes again. Still, I'm stunned looking at this building that has been on my to-visit list for quite a while now...
https://www.archdaily.com/96824/ad-classics-convent-of-la-tourette-le-corbuiser
#latourette #brutalism #architecture
 
Bild/Foto
#Architecture. (6 photos)
Whale-Shaped Marine Observatory Will Offer Visitors a Fascinating Look Under the Sea

https://mymodernmet.com/australian-marine-observatory-whale/
 
Bild/Foto
#Architecture. (6 photos)
Whale-Shaped Marine Observatory Will Offer Visitors a Fascinating Look Under the Sea

https://mymodernmet.com/australian-marine-observatory-whale/
 
Bild/Foto
#Architecture. (5 photos and 1 video)
This ‘Penguin Protection System’ Would Help the Birds Breed While Reducing Polar Ice Melt

https://mymodernmet.com/penguin-protection-system/
 
Bild/Foto
#Architecture. (5 photos and 1 video)
This ‘Penguin Protection System’ Would Help the Birds Breed While Reducing Polar Ice Melt

https://mymodernmet.com/penguin-protection-system/
 
Bild/Foto
#Architecture. (14 photos and 1 video)
8 Incredible Structures Around the World That Use Tensegrity to Defy Gravity

https://mymodernmet.com/tensegrity-architecture/
 
Bild/Foto
#Architecture. (14 photos and 1 video)
8 Incredible Structures Around the World That Use Tensegrity to Defy Gravity

https://mymodernmet.com/tensegrity-architecture/
 
Bild/Foto
#Architecture. (10 photos)
German City Installs Sleep Pods for People Experiencing Homelessness

https://mymodernmet.com/sleep-pods-for-homeless-ulmernest/
 
Hey everyone, I’m #newhere. I’m interested in #architecture, #art, #fashion, #food, #interiors, #movies, #politics, #swimming, #travel, and #trees. Looking forward to exploring Diaspors.
 
Hey everyone, I’m #newhere. I’m interested in #architecture, #art, #fashion, #food, #interiors, #movies, #politics, #swimming, #travel, and #trees. Looking forward to exploring Diaspors.
 
Bild/Foto
#Architecture. (6 photos)
Architects Propose 16 Cabins That Effortlessly Float Above the Norwegian Forest Floor

https://mymodernmet.com/spacegroup-floating-cabins/
 
Bild/Foto
#Architecture. (6 photos)
Architects Propose 16 Cabins That Effortlessly Float Above the Norwegian Forest Floor

https://mymodernmet.com/spacegroup-floating-cabins/
 

Druzhba Holiday Center Hall


Location: Yalta (Russia or Ukraine)
Architect: Igor Vasilevsky
Built in 1984




#architecture
 

Druzhba Holiday Center Hall


Location: Yalta (Russia or Ukraine)
Architect: Igor Vasilevsky
Built in 1984




#architecture
 
Jakob in Russia sent me...

Dans des montagnes tessinoises, des maisons mystérieuses ont été construites il y a plus de mille ans sur des parois infranchissables. Dans ce territoire sauvage, Ely Riva a parcouru tous les sommets du canton, fasciné par les hommes qui ont su survivre à cette nature extrême. Emerveillé par la moindre plante, le plus petit des insectes, sous des immenses rochers en altitude, Ely Riva s’y love pour y passer des nuits magiques avec les fantômes des montagnards qui ont vécu dans ces lieux improbables et périlleux.

Passe-moi les jumelles du 13 novembre 2020, une émission de la Radio Télévision Suisse.
#architecture #natural #mysterious #houses #Ticino #Suisse #Switzerland
 
Jakob in Russia sent me...

Dans des montagnes tessinoises, des maisons mystérieuses ont été construites il y a plus de mille ans sur des parois infranchissables. Dans ce territoire sauvage, Ely Riva a parcouru tous les sommets du canton, fasciné par les hommes qui ont su survivre à cette nature extrême. Emerveillé par la moindre plante, le plus petit des insectes, sous des immenses rochers en altitude, Ely Riva s’y love pour y passer des nuits magiques avec les fantômes des montagnards qui ont vécu dans ces lieux improbables et périlleux.

Passe-moi les jumelles du 13 novembre 2020, une émission de la Radio Télévision Suisse.
#architecture #natural #mysterious #houses #Ticino #Suisse #Switzerland
 
Bild/Foto
#Architecture. (7 photos)
Floating ‘Woodnest’ Cabins Are Tiny Self-Supported Treehouses in the Norwegian Forest

https://mymodernmet.com/woodnest-cabin-helen-hard-architects/
 
Bild/Foto
#Architecture. (7 photos)
Floating ‘Woodnest’ Cabins Are Tiny Self-Supported Treehouses in the Norwegian Forest

https://mymodernmet.com/woodnest-cabin-helen-hard-architects/
 
Later posts Earlier posts